Vad är Dimor?

Dimor (loperamid) är det mest sålda läkemedlet vid tillfällig diarré*. Det säljs recepfritt på apotek i en liten och praktisk förpackning som är enkel att ta med sig på resan. Tabletten är liten och lätt att svälja. *DLI data juli 2023

Dimor

Dimor är ett receptfritt läkemedel som normaliserar tarmens rörelser, motverkar vätskeförlust och ökar förmågan att hålla avföringen.

 

Dimor används vid tillfällig (akut) diarré. Dimor kan även ordineras av läkare för annan användning.

 

När den naturliga balansen i tarmfloran förändras kan man drabbas av diarré. Tarmen rör sig snabbare än vanligt och kroppen hinner inte med att suga upp vatten och salter.

 

Dimor innehåller loperamid och minskar bland annat mängden vätska i tarmen och dämpar tarmens rörelser. Det tar längre tid för födan att passera genom tarmkanalen, vilket gör att mer vatten hinner sugas upp från tarminnehållet. Därmed blir avföringen fastare.

Dimor Comp

Dimor Comp är ett receptfritt läkemedel som används för att behandla kortvariga attacker av diarré när den förekommer tillsammans med magknip, uppkördhet och gas i tarmen.

 

Tabletterna innehåller loperamidhydroklorid, som hjälper till att minska diarré genom att bromsa en överaktiv tarm. Det hjälper också kroppen att ta upp mer vatten och salter från tarmen.

 

Dimor Comp innehåller även dimetikon, som bryter upp den gas som är instängd i tarmen och som orsakar magknip och uppkördhet.

Hur används Dimor?

Dimor är enkelt att använda!

Köp Dimor hos