Om diarré

När vi reser till andra länder utsätts vi för bakterier som vi inte är vana vid. Detta kan medföra problem som diarré, illamående och kräkningar. Akuta besvär varar ofta ett till två dygn, men magen kan vara i obalans under flera dagar. Risken att drabbas av turistdiarré varierar beroende på vilket land du reser till.

Dimor loperamid 2 mg, filmdragerade tabletter. Symtomatisk behandling av akuta ospecifika diarréer och kroniska diarrétillstånd, för vuxna och barn från 12år. Ta högst 8 tabletter per dygn. Använd Dimor högst 2 dygn i sträck. Datum för översyn av produktresumèn 2022-04-29.

 

 

 

Dimor comp loperamidhydroklorid 2 mg, 125 mg dimetikon vit kapselformad tablett. Dimor Comp är indicerat för symtomatisk behandling av akut diarré hos vuxna och ungdomar över 12 år när den akuta diarrén är förenad med gasrelaterad obehagskänsla i buken, inklusive uppkördhet, kramper eller flatulens. Ta högst 4 tabletter per dygn. Använd Dimor Comp högst 2 dygn i sträck. För vuxna och barn från 12 år. Datum för översyn av produktresumèn 2022-05-30. För ytterligare information se www.fass.se. Sidan senast uppdaterad 10/2023

Tips för att undvika turistdiarré!

  • Drick bara vatten på flaska eller kokt vatten – undvik kranvatten. Tänk på att istärningar oftast görs på kranvatten.
  • Ät inte oskalad frukt och grönsaker.
  • Undvik mat som innehåller majonnäs och mat som inte är genomstekt eller välkokt, samt kalla mjölkbaserade såser och glass.
  • Var noga med hygienen. Tvätta händerna ofta och använd engångshanddukar.

Grundregler!

  • Drick rikligt med vätska på flaska, tillsätt gärna en halv tsk salt (per liter). Om barn drabbas av diarré är det viktigt att de får i sig extra vätska.
  • Ta tarmlugnande medel som till exempel Dimor.
  • Ät vanlig mat när aptiten återkommer.
  • Vid hög feber och allvarligare besvär – sök läkare.

Vanliga frågor & svar om diarré

Innehåller Dimor laktos?

Ja, Dimor innehåller laktos, dock i så liten mängd att det oftast inte är några problem för den som är laktosintolerant.

Nej, Dimor innehåller inte gluten.

Rådgör med din läkare vid användning av Dimor om du är gravid eller ammar.

Det går bra att ta Dimor om du är allergisk mot nötter, jordnötter, mandel, soja och kokosnöt.

Köp Dimor hos

Läs om våra andra produkter från Nordic Drugs