Vad är Dimor?

Dimor (loperamid) är det mest sålda läkemedlet vid tillfällig diarré*. Det säljs recepfritt på apotek i en liten och praktisk förpackning som är enkel att ta med sig på resan. Tabletten är liten och lätt att svälja.

 

   *IMS data juni 2017

 

Dimor

> Läs bipacksedeln

Dimor normaliserar tarmens rörelser, motverkar vätskeförlust och ökar förmågan att hålla avföringen.

Dimor används vid tillfällig (akut) diarré. Dimor kan även ordineras av läkare för annan användning.

När den naturliga balansen i tarmfloran förändras kan man drabbas av diarré. Tarmen rör sig snabbare än vanligt och kroppen hinner inte med att suga upp vatten och salter.

Dimor innehåller loperamid och minskar bland annat mängden vätska i tarmen och dämpar tarmens rörelser. Det tar längre tid för födan att passera genom tarmkanalen, vilket också gör att mer vatten hinner sugas upp från tarminnehållet. Därmed blir avföringen fastare. 

 

Dimor Comp

> Läs bipacksedeln


Dimor Comp är ett receptfritt läkemedel som används för att behandla kortvariga attacker av diarré när den förekommer tillsammans med magknip, uppkördhet och gas i tarmen.

Tabletterna innehåller loperamidhydroklorid, som hjälper till att minska diarré genom att bromsa en överaktiv tarm. Det hjälper också kroppen att ta upp mer vatten och salter från tarmen.

Dimor Comp innehåller även dimetikon, som bryter upp den gas som är instängd i tarmen och som orsakar magknip och uppkördhet.

 

Ladda ner material Köp Dimor

Genom att använda den här webbplatsen samtycker du till att vi använder oss av cookies i enlighet med vår Cookie policy.

Jag förstår och accepterar.